Witam wszystkich!
Oto przepis na upieczone dziś przeze mnie
ZDROWE BROWNIE
Bez glutenu, bez laktozy.
Nie wygląda ono pewnie zachęcająco :P ale dla osób, które nie jedzą typowych sklepowych słodkości na pewno będzie smaczne!
Tym bardziej, że jego przygotowanie to naprawdę nic trudnego i trwa może z 5 minut :D.
Brownie to jest moją wariacją tego przepisu (klik) (blog który btw ogromnie uwielbiam!) jednak z uwzględnieniem tego, co akurat miałam na stanie kuchennym :P.
Składniki:
- 50 g mąki z ciecierzycy
- 30 g wody
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 banany
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Banany zmiksowałam blenderem. Następnie dodałam całą resztę i też dobrze zblendowałam. Następnie wylałam ciasto na malutką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyłam na 25 minut do 180 stopni!
Takie ciasto z pewnością zaspokoi słodką zachciankę :)
Smacznego! :)
Iwonka